Samsung Electronics sodeluje pri standardu HCA, ki temelji na svoji integrirani rešitvi gospodinjskih aparatov SmartThings za boljšo povezljivost doma - Samsung Newsroom Malaysia

Samsung Electronics sodeluje pri standardu HCA, ki temelji na svoji integrirani rešitvi gospodinjskih aparatov SmartThings za boljšo povezljivost doma – Samsung Newsroom Malaysia

Samsung vodi združenje Home Connectivity Alliance, ki združuje proizvajalce učinkovitih naprav in pametnih storitev za varčevanje z energijo in ustvarjanje trajnostnih rešitev v domu.

Samsung Electronics Co., Ltd. se bo konference udeležil kot predsednik upravnega odbora Home Connectivity Alliance (HCA) na IFA 2022, ki bo v Berlinu od 2. do 6. septembra. Na tem največjem sejmu potrošniške tehnologije in elektronike v Evropi Samsung dokazuje svojo vodilno vlogo pri medsebojnem povezovanju naprav prek integrirane rešitve podjetja za gospodinjske aparate: SmartThings. On bo to omogočil uporabniki upravljajo aparate 13 vodilnih blagovnih znamk Po vsem svetu.

HCA je organizacija, ki so jo ustanovili glavni proizvajalci ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC), gospodinjskih aparatov in televizorjev, vključno z Arçelik A.Ş., The Electrolux Group, Haier, GE Appliances, Samsung Electronics, Trane Technologies in drugimi, ter njihovim kolektivom cilj je zagotoviti varni, varni in interoperabilni izdelki, ki na inovativne načine izkoriščajo povezane funkcije in storitve, da uporabnikom zagotovijo celostno izkušnjo njihovih ekosistemov gospodinjskih aparatov.

Kot eden izmed ustanovnih članov HCA in predsednik upravnega odbora zavezništva Samsung svoj vodilni položaj v projektu jemlje zelo resno. Danes je Yoon Ho Choi iz načrtovanja izdelkov v IoT Biz skupini Samsung Electronics predsednik in predsednik HCA. Ponosen na svoj status ustanovnega člana HCA si Samsung že od ustanovitve združenja prizadeva za uporabo SmartThings, svojega dinamičnega sistema za integracijo naprav in gospodinjskih aparatov, da bi dosegel ambicije zavezništva za povezane domove.

»Še posebej smo veseli, da vidimo hitrost napredka znotraj HCA. V samo devetih mesecih od lansiranja je HCA lahko zagotovil živo predstavitev interoperabilnosti naprav, televizorjev in sistemov HVAC v vseh blagovnih znamkah članic iz oblaka v oblak,« je dejal Chanwoo Park, izvršni podpredsednik in direktor IoT Biz. v oddelku Digital Appliances Business družbe Samsung Electronics. “To je resnično edinstven in pomemben dosežek, ki ga je mogoče doseči le s predanostjo in tesnim sodelovanjem med proizvajalci, ki poznajo in razumejo povezani domači ekosistem.”

SmartThings: osrednji del poslanstva HCA za Samsung

SmartThings spremeni dom v povezan ekosistem. To je sistem, ki še naprej pomaga tehnologiji Samsung, aplikacijam tretjih oseb in drugim napravam članov HCA delujejo v harmoniji za celostno domačo izkušnjo. Med letošnjim sejmom IFA bo HCA gostila predstavitev s sodelujočimi podjetji HCA od 2. do 5. septembra, ki prikazuje, kako je mogoče naprave več podjetij nadzorovati z enim samim sistemom. Te naprave vključujejo čistilec zraka Cube Bespoke Air Purifier podjetja Samsung Electronics, Bespoke Jet Bot™ AI+, hladilnik po meri in Neo QLED, ki vse veljajo za SmartThings s standardom HCA.

Z aplikacijo SmartThings lahko uporabniki nadzorujejo več kot 40 funkcij v 15 kategorijah izdelkov 13 blagovnih znamkvključno s podjetjem Samsung Electronics. Po drugi strani lahko aplikacija pametnega doma 13 blagovnih znamk nadzoruje tudi različne izdelke južnokorejske znamke. Na primer, tudi če so vaša pečica, indukcija in napa različnih znamk, lahko vse kuhate in upravljate z eno samo aplikacijo SmartThings. Teh 15 skupin izdelkov sestavljajo klimatske naprave, čistilci zraka, Eco Heating System, pralni stroji, sušilni stroji, zamrzovalniki, nape, indukcije, pečice, hladilniki, robotski sesalniki, televizorji, pralni stroji in drugo.

Zaradi razširljivosti obstoječega sistema SmartThings je možno ustvariti udobno okolje pametnega doma s povezovanjem 300 drugih znamk naprav tretjih osebskupaj z izdelki vseh 13 blagovnih znamk od HCA do SmartThings.

Posodobitve, ki zagotavljajo delovanje vaše naprave

SmartThings in HCA načrtujeta, da bosta v prvi polovici leta 2023 na svetovne trge prinesla nove interoperabilne funkcije. Poleg tega je mogoče modele, opremljene z Wi-Fi iz obstoječih gospodinjskih aparatov podjetij članic HCA, nadzorovati z eno samo aplikacijo, ne glede na blagovno znamko. posodobitve programske opreme v aplikaciji. To je še posebej pomembno glede na dolgo življenjsko dobo teh velikih aparatov, ki so del gospodinjske infrastrukture. The Posodobitve SmartThings so preproste in lahko dostopne in se izvajajo redno, da se zagotovi, da imajo globalni uporabniki dostop do najnovejših varnostne posodobitve in posodobitve funkcij.

Zavezništvo za boljšo prihodnost

Z več kot 235 milijoni registriranih uporabnikov po vsem svetu na več kot 105 milijonih povezanih naprav SmartThings še naprej vodilni na področju pametnega doma. Samsung skupaj z drugimi člani HCA pomaga uresničevati vizijo inovacij in razvoja novih potrošniških rešitev v internetu stvari z izkoriščanjem moči platforme SmartThings. Podjetje je zavezano k nadaljnjemu izboljševanju lastnih tehnologij, hkrati pa zagotavlja, da je možna interoperabilnost med napravami in napravami drugih članov HCA.